top of page

Windmolens? "Je kunt er zelfs van gaan houden"

Bijgewerkt op: 3 okt. 2022

De meeste mensen erkennen dat het belangrijk is dat er windmolens komen. Maar het roept ook weerstand op. Je eerste reactie nadat je te horen krijgt dat er plannen zijn om windmolens bij jou zijn in de buurt te plaatsen, zal waarschijnlijk 'liever niet' niet zijn. En toch kan het ook iets anders zijn. Hennie, ondernemer en agrariër, denkt er anders over: "Je kunt er zelfs van gaan houden".


Hoe kun je als omwonende houden van de windmolen in je buurt? Milieuorganisatie Natuur & Milieu vroeg het aan een omwonende die met de komst van zeven windmolens vlakbij zijn bedrijf en woning werd geconfronteerd. Je kunt het volledige interview hier lezen.


Windproject in gemeente Westvoorne

Voorne-Putten Energie maakt zich sterk voor duurzame projecten op het eiland Voorne-Putten. Het doel is om het eiland te verduurzamen. Beter voor het milieu en voor de portemonnee. Naast het zonneproject in Maaswijk, zijn wij nu ook bezig met het een nog te realiseren project in Westvoorne. Marjolein van Boxtel, beleidsmedewerker van Gemeente Westvoorne zegt het volgende hierover:


"Een omgevingsfonds maakt ook in Westvoorne onderdeel uit van het nog te ontwikkelen windproject Noordzeeboulevard. Daarmee gaat er elk jaar geld terug naar de directe omgeving van de windmolens. En financiële participatie vinden we belangrijk, vandaar dat Voorne-Putten Energie mee doet. We zijn al heel lang in gesprek met de direct belanghebbenden, recreatieondernemers en natuurbelangenorganisaties.


Binnenkort organiseren Pure Energie en Gemeente Westvoorne samen de eerste brede informatiebijeenkomst. Dan starten we ook een klankbordgroep op. Die denkt mee over hoe we in dit project zo goed mogelijk tegemoet komen aan natuurwaarden, recreatie én een gezonde, duurzame toekomst."

Financiële participatie

Maar wat is precies ons aandeel in het project? Bij financiële participatie investeert de omgeving in het project en/of ervaar de voordelen van de opbrengsten van het duurzame project. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, waardoor mede-eigenaarschap. Dit kan via een energiecoöperatie, in dit geval Voorne-Putten Energie. Wil je meer weten over dit project? Dat kan! Maar nog wel even geduld. Het project moet namelijk nog gerealiseerd worden. Zodra dit rond is, zullen we je uiteraard meer vertellen! Houd daarom onze website en LinkedIn in de gaten


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page