top of page

Er worden twee moderne windturbines beoogd nabij de Noordzeeboulevard. De verwachte opbrengst zal 30.000.000 kWh (30.000 MWh) per molen per jaar zijn. Pure Energie en VPE zijn volwaardig partner (50/50%) en hebben beide een eigen windmolen. De vergunning is op 21 december 2023 aangevraagd. De slagingskans is 80% en de beoogde realisatie is 2025.

Waar komen de windturbines te staan?

Linksonder de detailtekening van het terrein waar de twee windturbines geprojecteerd zijn, rechtsonder een schematische tekening.

windproject_noordzeeboulevard_tekeningen.jpg

De initiatiefnemers, lokale coöperatie Voorne-Putten Energie en duurzaam energiebedrijf Pure Energie, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee de coöperatie voor 50 procent eigenaar wordt van de twee beoogde windmolens. Via de coöperatie kunnen inwoners van Voorne-Putten mee-investeren in het windproject en er mede-eigenaar van worden. Beide initiatiefnemers werken al geruime tijd samen aan het windproject. Klik op het pdf-bestand hieronder om de overeenkomst in te zien.,

windmolens

Windproject Noordzeeboulevard

Over windenergie

Windenergie is een vorm van duurzame energie. Energie uit wind wordt opgewekt met behulp van windmolens, ofwel windturbines. Moderne windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen en het klimaat te belasten. In Nederland waait het vaak, waardoor windturbines in ons land zeer efficiënt kunnen werken. De CO₂-uitstoot is vijftig keer lager dan van die van ‘grijze’ stroom. Een windturbine levert stroom voor ongeveer 2.000 huishoudens.

Waarom een windproject?

Het doel van alle gemeenten op Voorne-putten is om in 2040 energieneutraal te zijn. Er wordt dan evenveel energie duurzaam opgewerkt als er wordt gebruikt. Dat is een grote opgave. Windenergie is een belangrijk onderdeel om het doel te behalen.
 

WP-Noordzeeboulevard_zicht-v2__FocusFillWzUwMCw1NjAsIngiLDI1OV0_CompressedW10_edited.jpg

Veelgestelde vragen 


Heb je nog vragen? Op de projectsite van Windproject Noordzeeboulevard vind je antwoord op veelgestelde vragen. Je kunt ook direct naar de projectsite toe.

Bekijk hier onze duurzame projecten!

Stand van zaken

Bekijk hier de laatste stand van zaken van andere projecten waarmee wij bezig zijn op dit moment. 

Windpark
Brielse Maaswijk

Aan de weerszijden van de Hartelbrug komen windturbines. Er worden een aantal zaken onderzocht.

Zonnepark
Tinte

Het plangebied van zonnepark Tinte is circa 13 hectare groot en ligt aan de Konneweg en Kerkhoekweg in Tinte.

Bekijk onze andere projecten

bottom of page