top of page

Omgeving 50% eigenaar van Windproject Noordzeeboulevard

Een mooie mijlpaal voor Windproject Noordzeeboulevard. De initiatiefnemers, lokale coöperatie Voorne-Putten Energie en duurzaam energiebedrijf Pure Energie, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee de coöperatie voor 50 procent eigenaar wordt van de twee beoogde windmolens. Via de coöperatie kunnen inwoners van Voorne-Putten mee-investeren in het windproject en er mede-eigenaar van worden. Beide initiatiefnemers werken al geruime tijd samen aan het windproject, maar nu is de samenwerking – op volledig gelijkwaardige basis - dus officieel.


Wederzijds vertrouwen en gemeenschappelijke duurzame ambities waren tot dusver de bindende factoren tussen beide initiatiefnemers. Al sinds begin 2022 werken beide partijen in goede harmonie samen aan de ontwikkeling van twee moderne windmolens langs de Noordzeeboulevard. Nu de formele handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst staat, betekent dit dat 50 procent van het beoogde windproject in lokale handen komt.


Gelijkwaardige samenwerking

Coöperatie Voorne-Putten Energie (hierna: VPE) en Pure Energie werken samen op volledig gelijkwaardige basis. Dat betekent dat beide partijen samen de beslissingen maken in het project, dezelfde inzet leveren en gelijke investeringen doen. Hierdoor worden ook de toekomstige inkomsten gelijkwaardig verdeeld en profiteert de omgeving financieel van de komst van de beoogde windmolens.

Doe mee

Doordat inwoners van Voorne-Putten lid kunnen worden van VPE worden zij mede-eigenaar van de energiecoöperatie en dus van het windproject. Leden kunnen financieel participeren door te investeren in het windproject en hierop rendement te ontvangen. Elk lid is gelijkwaardig en heeft een stem tijdens de ledenvergadering, waarmee de koers van de energiecoöperatie wordt bepaald. Een deel van de opbrengst van het windproject kan bijvoorbeeld worden besteed aan het lanceren van nieuwe duurzame projecten van VPE, om zo de ambitie om Voorne-Putten te verduurzamen waar te maken.

Krachten bundelen

Pure Energie zoekt altijd de samenwerking met de omgeving tijdens de ontwikkeling van een duurzaam energieproject. Sinds 2015 werkt Pure Energie al samen met energiecoöperaties en gelooft het bedrijf in een sterke samenwerking met de omgeving. Door de lokale kennis van VPE te combineren met de ervaring van Pure Energie in windprojecten, wordt er een zorgvuldig plan voor Windproject Noordzeeboulevard gemaakt. Een lokale energiecoöperatie heeft immers een hechtere band met de omgeving. Ook voldoet Windproject Noordzeeboulevard hiermee aan het streven naar 50 procent lokaal eigendom conform het landelijke Klimaatakkoord.

52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page