top of page

Investeren in lokale groene energie met een aantrekkelijk rendement

Bijgewerkt op: 23 apr. 2023

Coöperatieve Vereniging Voorne-Putten Energie (VPE) start binnenkort met de verkoop van obligaties. Hiermee kunnen bewoners van Voorne-Putten actief bijdragen aan het verder ontwikkelen van diverse lopende duurzame zon- en windenergieprojecten. Investeren is al mogelijk vanaf € 100,- per obligatie en levert een rente van 4% per kalenderjaar over een periode van 5 tot 20 jaar.


Voorne-Putten Energie

VPE is een coöperatie van betrokken bewoners die samen de energie op Voorne-Putten willen besparen en duurzaam opwekken. Doel is met zonneprojecten en windturbines een lokale, betaalbare en toekomstbestendige energievoorziening voor en door bewoners te realiseren. Iedereen die het eens is met het doel van de coöperatie kan lid worden en daarmee mede-eigenaar van de coöperatie. De leden bepalen samen de koers van de coöperatie. Obligatiehouders worden automatisch lid van VPE.


Duurzame energie

De zon en de wind zijn er altijd. Het zijn onuitputtelijke bronnen van energie en ook nog eens gratis. En dat zonder schadelijke CO2. De klimaatcrisis maakt overduidelijk dat we de komende jaren moeten veranderen. Tijd voor uitstel is er niet en dromen over en wachten op nog niet ontwikkelde energiebronnen duurt te lang. Het voordeel van een energiecoöperatie is dat inwoners kunnen meepraten over wat er in hun eigen achtertuin gebeurt. Bovendien is het investeren in de lokale projecten financieel aantrekkelijk.


Projecten

VPE heeft de afgelopen jaren intensief gewerkt aan initiatieven voor de opwekking van duurzame energie. Met inzet van veel menskracht en (technische) kennis is een portefeuille van projecten opgebouwd die in de ontwikkelfase zitten, waar VPE bij betrokken is. Zes duurzame energieprojecten zijn in gevorderde fasen van ontwikkeling: twee zonprojecten en vier windprojecten. Met de obligaties worden de kosten van het verder ontwikkelen van deze projecten gefinancierd. Inwoners van Voorne-Putten hebben voorrang bij de uitgifte.


Ook meedoen?

Ook investeren in een duurzaam Voorne-Putten en meepraten over de lokale energietransitie? Op onze website kunt u het informatiememorandum met alle details over de obligaties downloaden en uw gegevens doorgeven. Eind februari ontvangt u meer informatie over het inschrijfproces dat start op 1 maart 2023 en loopt tot 31 maart 2023.


69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page