ZONNE-ENERGIE

Een samenleving die gebaseerd is op duurzame bronnen, daar willen wij graag een bijdrage aan leveren. Met het besparen van energie, kun je de eerste stap zetten naar een duurzame wereld. Alleen kom je helaas niet ver met alleen energiebesparing. Daarom zetten wij ons in om zonneprojecten te realiseren. Dit zijn projecten waarbij een groot dak of oppervlakte wordt gebruikt voor een collectieve aankoop van zonnepanelen.

Waarom is dit interessant voor jou?

Investeren in zonneprojecten is voor iedereen die zelf groene stroom wil opwekken. Jouw dak niet geschikt? Sluit je aan. Heb je geen eigen huis of geen geschikt dak? Geen enkel probleem. Alle inwoners en bedrijven van Voorne-Putten kunnen meedoen. En je kunt zelfs geld verdienen aan het leveren van groene stroom.

Hoe werkt het?

Jouw eigen zonnepaneel, maar niet op je eigen dak. Wij regelen alles, van schoonmaak tot onderhoud en administratieve handelingen. Je koopt meerdere panelen en je betaalt een eenmalige bijdrage voor jouw zonnepanelen. Ook ben je een lid van VPE en ontvang je jaarlijks een vergoeding voor de door jouw opgewekte stroom.

De Postcoderoosregeling

Binnen een postcoderoosproject investeren bewoners samen in zonnepanelen op een groot dak of oppervlakte in de buurt waar ze wonen. Met deze Rijksregeling kunnen bewoners korting ontvangen voor de stroom die zij met hun panelen opwekken. De Rijksregeling die de korting maakt het de ‘Regeling Verlaagd Tarief’, oftewel de ‘Postcoderoosregeling’.

De regeling is bedoeld voor alle initiatieven van burgers, die samen groene stroom willen opwekken. Iedereen die in het viercijferig postcodegebied van een zonneproject woont, of één van de aangrenzende viercijferige postcodegebieden kan meedoen.

Meer informatie over onze projecten? Of heb je tips voor ons? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.