ZONNE-ENERGIE

Om een op duurzame bronnen gebaseerde samenleving te bereiken is er meer nodig dan alleen energie besparing. De energie die we gebruiken moet ook duurzaam opgewekt worden. Daarom zetten wij ons in om zonne-projecten te realiseren. Zonne-projecten zijn projecten waarbij een groot dak of oppervlakte wordt gebruikt voor collectieve aankoop van zonnepanelen. Dit is vooral interessant voor bewoners en bedrijven die zelf geen mogelijkheid hebben om panelen op hun eigen dak te leggen. Maar wel geld willen verdienen aan het leveren van groene stroom.

 

Postcoderoosregeling

“Dit kan met de Regeling Verlaagd Tarief, ook wel de ‘Postcoderoosregeling’ genoemd. Met deze regeling krijgen leden van een coöperatie een energiebelastingkorting op zijn of haar energienota voor lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit. Door deze landelijke regeling van de overheid kunnen inwoners van een wijk of dorp met elkaar op een financieel rendabele manier aan de slag met lokaal en duurzame energie.” (bron https://www.postcoderoosregeling.nl). Elk project is anders en elk project kent dan ook een andere berekening. Maar uitgangspunt is altijd dat er geld te verdienen is met postcoderoosprojecten. 

Lopende projecten

We hebben als coöperatie een aantal locaties op het oog voor een postcoderoosproject. We onderzoeken op dit moment welke het meest haalbaar is.

Heb je tips of wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op. 

Contact informatie

C.V. Voorne-Putten Energie U.A.

contact@voorneputtenenergie.nl

Waterman 13,

3204 BZ Spijkenisse

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte
wil blijven van de ontwikkelingen
bij Voorne-Putten Energie