De kracht van groene energie

WAT WIJ DOEN

Gelukkig vinden steeds meer mensen duurzaamheid belangrijk, maar weten niet waar en hoe ze moeten beginnen. Voorne-Putten Energie biedt meerdere duurzame projecten aan waar je in kunt investeren. Zo maak je een goed begin in het verduurzamen van Voorne-Putten. Lees hieronder meer over onze projecten.

 ENERGIE

BESPARING

We geloven dat verduurzaming begint bij bewustwording en energiebesparing. Door te informeren hoe de energiekosten gereduceerd kunnen worden en de CO2-uitstoot te verminderen. Daarom werken we samen met de WoonWijzerWinkel. Zo kunnen wij advies geven over hoe je energie kunt besparen in je huis.

ZONNE

ENERGIE

 

Jouw eigen zonnepaneel, maar op andermans dak? Voorne-Putten Energie maakt het mogelijk. We investeren in zonnedaken op ons eiland, waardoor het mogelijk is om zelf groene stroom op te wekken. Ligt jouw dak op het noorden of is het niet geschikt? Krijg je geen toestemming van de verhuurder? Geen enkel probleem. Iedereen kan meedoen.

WIND

ENERGIE

 

Windenergie is schoon, onuitputtelijk én we kunnen het zelf produceren. Voorne-Putten Energie vindt dat elke inwoner en bedrijf op Voorne-Putten de kans moeten krijgen om zelf windenergie te produceren door een stukje windturbine te kopen.

ONZE NIEUWSBRIEVEN:

ONZE PROJECTEN:

ZONPROJECT

MAASWIJK

SPIJKENISSE

Investeren in zonnepanelen op andermans dak. Wij willen het dakoppervlak van Sporthal Maaswijk goed benutten om duurzame energie op te wekken. Daarom schaffen wij 210 zonnepanelen aan waardoor 21 huishoudens van stroom worden voorzien.

Een wegdek dat werkt als een zonnepaneel. Op de Groene Kruisweg in Spijkenisse is in maart 2019 de eerste SolaRoad geopend. Een deel van de busbaan is vervangen door een wegdek met ingebouwde zonnecellen. Het is als het ware een onzichtbare bron van zonne-energie.

PROJECT

SOLAROAD

SPIJKENISSE