SOLAR

PARKING

HALFWEG

SPIJKENISSE

Er zijn plannen om het parkeerterrein bij het Carlton Oasis Hotel Spijkenisse te overdekken met zonnepanelen. 

De zonnepanelen worden via een postcoderoosregeling aangelegd, dus als u mee doet, kan de winst voor u zijn.

Spijkenisse krijgt dit jaar een parkeerplaats met zonnepanelen, waar elektrische laadpunten op staan. Deze zogeheten Solar Parking komt op het terrein voor het Carlton Oasis Hotel op het bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering.

 

Het initiatief hoort bij meer duurzame maatregelen voor het bedrijventerrein, dat de komende jaren energieneutraal moet worden. Het is de bedoeling dat het bedrijventerrein energie opwekt, opslaat én benut.

 

In 2021 moet dus ook de grote parkeerplaats voor het Carlton Oasis Hotel zijn voorzien van zonnepanelen. Die worden als een soort dak boven het parkeerterrein geplaatst. Daaronder komen dan zo'n elektrische laadpunten, waar parkeerders hun elektrische voertuigen kunnen opladen.

solar_parking_voorbeeld.jpg
solar_parking_opladen_voorbeeld.jpg

Het principe van een zonneparking is niet nieuw. Elders in de wereld staan die er al. Afhankelijk van de grootte kunnen ze behoorlijk wat energie opwekken. Hoeveel energie er dadelijk in Spijkenisse wordt opgewekt, is nog niet bekend.

 

Dime Hub, zoals het project op het bedrijventerrein van Spijkenisse heet, is ontstaan vanuit het Huis van Morgen, een lokaal platform dat zich richt op het realiseren van sociaal-economische winst voor Nissewaard. Onderwijs, overheid en bedrijfsleven werken hierbij nauw samen in het delen van kennis, het ontwikkelen van nieuwe innovatieve concepten en het verspreiden van inspiratie.