SOLAR

PARKING

HALFWEG

SPIJKENISSE

Er zijn plannen om het parkeerterrein bij het Carlton Oasis Hotel Spijkenisse te overdekken met zonnepanelen. 

De zonnepanelen worden via een postcoderoosregeling aangelegd, dus als u mee doet, kan de winst voor u zijn.

Spijkenisse krijgt eind volgend jaar een parkeerplaats met honderden zonnepanelen, waar zo'n 100 elektrische laadpunten op staan. Deze zogeheten Solar Parking komt op het terrein voor het Carlton Oasis Hotel op het bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering.

Het initiatief hoort bij meer duurzame maatregelen voor het bedrijventerrein, dat de komende jaren energieneutraal moet worden. Het is de bedoeling dat het bedrijventerrein energie opwekt, opslaat én benut.

Eind 2019 moet dus ook de grote parkeerplaats voor het Carlton Oasis Hotel zijn voorzien van ruim 700 zonnepanelen. Die worden als een soort dak boven het parkeerterrein geplaatst. Daaronder komen dan zo'n 100 elektrische laadpunten, waar parkeerders hun elektrische voertuigen kunnen opladen.

Het principe van een zonneparking is niet nieuw. Elders in de wereld staan die er al. Afhankelijk van de grootte kunnen ze behoorlijk wat energie opwekken.

Hoeveel energie er dadelijk in Spijkenisse wordt opgewekt, is nog niet bekend.

Dime Hub, zoals het project op het bedrijventerrein van Spijkenisse heet, is ontstaan vanuit het Huis van Morgen, een lokaal platform dat zich richt op het realiseren van sociaal-economische winst voor Nissewaard. Onderwijs, overheid en bedrijfsleven werken hierbij nauw samen in het delen van kennis, het ontwikkelen van nieuwe innovatieve concepten en het verspreiden van inspiratie.

Contactinformatie

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte
wil blijven van de ontwikkelingen
bij Voorne-Putten Energie 

        C.V. Voorne-Putten Energie U.A.

        contact@voorneputtenenergie.nl

        Fermiweg 20, 3208 KT Spijkenisse

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram

Volg ons