ZONPROJECT

MAASWIJK

SPIJKENISSE

Op het dak van Sporthal Maaswijk komen zonnepanelen en de opbrengst daarvan kan voor u zijn...

Zonproject Maaswijk

Maak Spijkenisse duurzaam, doe mee en profiteer van een aantrekkelijke energiesubsidie (groen en belastingvrij).
 

VPE  maakt gebruik van de nieuwe overheidsregeling postcoderoos met subsidie (PCRS). U kunt meedoen met dit project waarbij zonnepanelen op een andermans dak worden aangebracht. In 2021 worden 210 zonnepanelen op het dak van Sporthal Maaswijk in Spijkenisse geïnstalleerd. De gemeente Nissewaard heeft het dak ter beschikking gesteld aan de Coöperatie Voorne-Putten Energie. Het zonnedak levert 59.000 kWh groene energie op en dit betekent dat we ongeveer 21 huishoudens compleet van stroom kunnen voorzien. Goed voor het klimaat en voor je portemonnee.

 

               

"Het is belangrijk dat ook inwoners die zelf

geen zonnepanelen kwijt kunnen, bij kunnen

dragen aan duurzaamheid in Nissewaard"

- Wethouder Igor Bal

 

 

 

Wie kan meedoen?

Alle bewoners en bedrijven die wonen in de postcodegebieden rondom de sporthal  Maaswijk kunnen meedoen. Op onderstaand kaartje is aangegeven in het groen wat het hart van de roos is. In het paars waar het zonnepanelenproject zal worden geïnstalleerd. Iedereen met een postcode binnen het oranje aangegeven gebied kan inschrijven.


 

 

 

 

 

Het gaat om de volgende postcode-

gebieden:

3203 - Groenewoud
3205 - Waterland

3206 - Akkers, Vriesland
3207 - Maaswijk, Schenkel

3264 - Nieuw-Beijerland


Neem ook deel aan het project

Je kunt deelnemen door zonnepanelen in de vorm van zonparticipaties te kopen. Iedere participatie vertegenwoordigt een subsidie ter hoogte van het aantal kWh dat jaarlijks met één zonnepaneel wordt opgewekt. Eén zonparticipatie brengt circa € 30,- per jaar op. Belastingvrij.

De nieuwe postcoderoos regeling (PCRS) 

VPE mag de voordelige wettelijke Postcoderoosregeling Verlaagd Tarief met Subsidie  (PCRS) toepassen bij dit project. Dit houdt in dat je jaarlijks geld krijgt uitgekeerd van VPE op basis van de opbrengst van de zonnepanelen. 


Deelname aan het project is voor leden van de coöperatie Als je nog geen lid bent kun je je aanmelden als lid.
De duur van de ze regeling is 15 jaar. Bovendien moet je een kleinverbruiker zijn (minder dan 10.000 kWh per jaar gebruiken). 


Alle deelnemers samen maken het mogelijk dat de coöperatie de zonnepanelen aanschaft. Zodra alle 210 zonparticipaties verkocht zijn kan de coöperatie een firma selecteren en daarna aan de algemene ledenvergadering VPE toestemming vragen het zonnedak te realiseren. Met de verleende toestemming van de ALV kan VPE in 2021 het project aanmelden bij RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland). Na het verkrijgen van de vergunning van RVO komt het sein van het project voor VPE op groen te staan.  Na ontvangst van je bijdrage kan daarna de installatie worden geplaatst en ingeregeld.
 

De nieuwe PCRS regeling schrijft voor dat bij project Zonnedak Maaswijk minimaal 13 deelnemers moeten zijn.

Wij regelen alles

VPE zorgt voor de aanschaf van de zonnepanelen, onderhoud, verzekering en de administratieve afwikkelingen. Een zonparticipatie levert  ongeveer € 30,- subsidie per jaar op en daarmee verdien je de aankoop in ongeveer in 10 jaar terug. De subsidieregeling geldt voor 15 jaren. De subsidie wordt per jaar uitgekeerd door de coöperatie aan de deelnemer.

 

Aantrekkelijk aanbod

Met de aanschaf van één zonparticipatie word je deelnemer van 1/210 deel van het project Zonnedak sporthal Maaswijk.

Per zonparticipatie is de inleg éénmalig €300,- (incl. BTW). Als deelnemer ontvang je gedurende 15 jaar elk jaar ongeveer € 30,- aan opbrengst subsidie. In ongeveer 10 jaar heb je jouw investering terugverdiend en vervolgens ontvang je gedurende de volgende 5 jaar de opbrengst subsidie energiebelasting als winst op je investering. Het rendement van deze belegging bedraagt circa 3%.

Deze berekening is een realistische inschatting op basis van de nu bekende cijfers. De uiteindelijke bedragen zijn o.a. afhankelijk van de hoeveelheid  zon  in het bewuste jaar, het subsidietarief en de energieprijs en het belastingtarief.

Voor we daadwerkelijk met de realisatie van het dak starten, maken we uiteraard nog een exacte berekening, waarna je pas de definitieve beslissing hoeft te nemen om mee te doen. De belegging in het groene Zonnedak is belastingvrij.

Schrijf je snel in!

 

Let op! Er zijn nog slechts enkele zonparticipaties beschikbaar! Word snel lid van de Coöperatie Voorne-Putten Energie (VPE) en schrijf je vervolgens in. De volgorde van de deelname wordt bepaalt door  de volgorde van binnenkomst bij de penningmeester. Het verduurzamen van Voorne-Putten doen we samen. Een coöperatie is het totaal van haar leden.

Ieder lid is echt mede-eigenaar en heeft één stem. Samen gaan we voor duurzaamheid.

Bij overschrijving van deelname  houdt de coöperatie een reservelijst bij.

Het verduurzamen  van Voorne-Putten doen we samen. Een coöperatie is het totaal van haar leden. Ieder lid is echt mede-eigenaar en heeft één stem. Samen gaan we voor duurzaamheid.

lef_kar_wethouder_igor_bal.jpg
postcoderoos_Waaier_2020.jpg

Status

De uitvoeringsfasen zijn: 

 1. Voorbereiding (afgerond)

 2. Werving deelnemers (huidige fase)

 3. Uitvoering project

  1. Maken bestek (VPE)

  2. Offerte aanvragen (VPE)

  3. Installateur kiezen (VPE)

  4. Besluit Algemene ledenvergadering VPE (leden VPE)

  5. Aanvraag PCRS regeling bij Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland  (VPE)

  6. Deelname overeenkomst tekenen en participaties betalen (deelnemers project Maaswijk)

  7. Opdracht verlening (VPE)

  8. Zonnepanelen aanbrengen (VPE)

 4.  Productie groene stroom

 5. Zonnepanelen in gebruik nemen (VPE)

 6. Financieel voordeel (deelnemers)

Lid worden en inschrijven

Als deelnemer van het project Zonnedak Maaswijk moet je lid zijn van de coöperatie. Daarom vragen we je eerst om lid te worden. Daarna kun je je deelname voor een aantal zonparticipaties opgeven.

Informatievraag Zonproject Maaswijk 
Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden,
neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch met zonnewerkgroepleden Ivo Werners (0181-616324) of Fred Ritskes (06 38517384) of via onderstaand contactformulier.

Wij nemen contact op