ZONPROJECT

MAASWIJK

SPIJKENISSE

Op het dak van Sporthal Maaswijk komen zonnepanelen en de opbrengst daarvan kan voor u zijn...

Project Maaswijk

Maak Maaswijk duurzaam, doe mee en profiteer van een lagere energieprijs.

Zonnepanelen op andermans dak, wij maken het mogelijk. In 2020 worden 210 zonnepanelen op het dak van Sporthal Maaswijk in Spijkenisse geïnstalleerd. De gemeente NIssewaard heeft het dak ter beschikking gesteld aan de Coöperatie Voorne-Putten Energie. Het zonnedak levert 59.000 kWh groene energie op en dit betekent dat we ongeveer 21 huishouden van stroom kunnen voorzien. Goed voor de klimaat en voor de portemonnee.

Wie kan meedoen?

Alle bewoners en bedrijven van Voorne-Putten die zelf geen geschikt dak of terrein voor zonnepanelen hebben. De aankoop van zonnepanelen is mogelijk voor mensen die binnen de postcoderoos rondom de Sporthal Maaswijk wonen. Dit zijn de volgende postcodegebieden:

3201 - Centrum, de Hoek, de Elementen en Gildenwijk
3203 - Groenewoud
3205 - Waterland
3207 - Maaswijk, Schenkel
3192 - Meeuwenplaat Zalmplaat
3172 - Rhoon, Poortugaal en Beerenplaat

Neem ook deel van het project

Je kunt deelnemen door zonnepanelen in de vorm van zonparticipaties te kopen. Iedere participatie vertegenwoordigt een korting op de energiebelasting ter hoogte van het aantal kWh dat jaarlijks met één zonnepaneel wordt opgewekt. Een gemiddeld huishouden heeft negen zonparticipaties nodig. Eén zonparticipatie brengt circa € 31,- per jaar op.

Wij regelen alles

VPE zorgt voor de aanschaf van de zonnepanelen, onderhoud, verzekering en de administratieve afwikkelingen. In ruil voor je deelname wordt de energiebelasting van de aangeschafte zonparticipaties opgewekte energie verrekend op de jaarnota. Een zonparticipatie levert ongeveer ongeveer € 31,- per jaar op en daarmee verdien je de aankoop in ongeveer in 9,5 jaar terug. De energiebelasting teruggave geldt voor 15 jaar.

 

Schrijf je snel in!

Let op! Er zijn slechts nog enkele zonparticipaties beschikbaar! Schrijf je snel in en wordt lid van de Coöperatie Voorne-Putten Energie (VPE). Het verduurzamen van Voorne-Putten doen we samen. Een coöperatie is het totaal van haar leden. Ieder lid is echt mede-eigenaar en heeft één stem. Samen gaan we voor duurzaamheid.

Wethouder Igor Bal: ‘Het is belangrijk dat ook inwoners die zelf geen zonnepanelen kwijt kunnen, bij kunnen dragen aan duurzaamheid in Nissewaard.’

Meer informatie
staat in onze
uitgebreide brochure

(klik op de afbeelding om
de brochure te bekijken)
:

Brochure voorblad.png

Status

De uitvoeringsfasen zijn: 

> Werving deelnemer (huidige fase)
   Al bijna een kwart verkocht!

> Maken bestek

> Offerte aanvragen

> Installateur kiezen

> Zonnepanelen aanbrengen

> Zonnepanelen in gebruik nemen

Deelnemen in 3 stappen:

 1. VPE-Lid: Huishoudens die besluiten mee te doen aan project Zonnedak Sporthal Maaswijk moeten zich eerst aanmelden als lid van VPE.
   

 2. Inschrijven project: Daarna kun je je voor deelname opgeven door het formulier ‘Deelname overeenkomst voor aanschaf zonparticipaties van Zonnedak sporthal Maaswijk ’  te downloaden in te vullen, te ondertekenen en op te sturen aan de penningmeester van de coöperatie (Libelleveeen 270, 3205 SG Spijkenisse). 
   

 3. Betaling: Vóórdat een firma opdracht krijgt voor het realiseren van het zonnedak ontvangt je een factuur van de penningmeester VPE met het verzoek je zonparticipaties te betalen. De verwachting is dat je de factuur begin mei  2020 ontvangt.
   

 

 

​Vraag en antwoord over project Maaswijk

 • Hoeveel zonnepanelen komen er op het dak van de sporthal.?

210

 • Wat kost een paneeldeel?

€ 300

 • Wat levert het mij op?

Ca. € 31 per zonparticipatie per jaar gedurende 15 jaar.
 

 • Wanneer gaan ze op het dak?

Verwachting medio 2020

 • Aan welke energieleverancier leveren we, ben ik verplicht over te stappen?
  VPE onderzoekt nog aan welke energieleverancier de groene stroom van het Zonnedak sporthal Maaswijk zal worden geleverd. Aan de deelnemers wordt geadviseerd dan over te stappen naar de leverancier waaraan VPE de groene stroom gaat leveren. De verrekening van de energiebelasting verloopt automatisch.
  Bij niet overstappen naar de nieuwe energieleverancier, ontvang je jaarlijks een opgave van VPE over de hoeveelheid energie die jouw zonparticipaties hebben opgewekt. Bij de elektriciteitsleverancier kun je dan de energiebelasting terugvragen.

 • Wat gebeurt er met de inkomsten van de opgewekte stroom. 

Uit de inkomsten wordt de installatie in bedrijf gehouden, verzekerd, etc.
 

 • Wat gebeurt er als er meer of minder wordt opgewekt dan verwacht?  
  De deelnemer krijgt de energiebelasting terug die hij met zonparticipatie opwekt. De verwachting is dat de zoninstraling in Spijkenisse redelijk gelijk zal blijven. 1 Participatie wekt ca 280 kWh op. Per participatie ca € 31,-

   

 • Wanneer gaat het project door en wanneer niet?

Als aan de technische eisen is voldaan en alle participaties zijn verkocht gaat het project door. De belasting-aanwijzing dient door de belasting goedgekeurd te zijn. Het project gaat niet door als van bovenstaande voorwaarden niet is voldaan.
 

 • Wat is de rol van de gemeente?

De gemeente stelt het dak beschikbaar.

 •  Wat is het gevolg voor mijn belastingaangifte als ik zonnepaneeldelen in eigendom heb?

Het kopen van zonparticipaties is een belegging, die moet worden opgegeven bij box 3 op het belastingformulier. Als het bedrag van sparen en belegging de vrijstelling overschrijdt € 30.864  (bij een echtpaar 2x - €  61.61692 ) moet vermogengsbelasting worden betaald. Het beleggen in groen is echter vrijgesteld van de vermogens belasting. De Coöperatie Voorne Putten krijgt van het zonnedak sporthal Maas Certificaten van oorsprong.  De deelname door het aanschaffen van zonparticipaties is belasting vrij.

Informatievraag Project Maaswijk 
Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden,
neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch met zonnewerkgroepleden Ivo Werners (0181-616324) of Fred Ritskes (06 38517384) of via onderstaand contactformulier.

Contactinformatie

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte
wil blijven van de ontwikkelingen
bij Voorne-Putten Energie 

        C.V. Voorne-Putten Energie U.A.

        contact@voorneputtenenergie.nl

        Fermiweg 20, 3208 KT Spijkenisse

 • LinkedIn
 • Facebook
 • Instagram

Volg ons