Zonnige actie winkelcentrum Maaswijk

Igor Bal, wethouder duurzaamheid, stroopte letterlijk zijn mouwen op en deelde zonnebloemen uit aan bezoekers van winkelcentrum Maaswijk. Niet alleen om de dag een beetje mooier te kleuren maar vooral om de actie zonnepanelen op sporthal Maaswijk te promoten. Een blikvanger was de Lef, een 1-persoons elektrische auto voor woon- en werkverkeer. De groene auto ziet er futuristisch uit en past precies in het plaatje van duurzamer leven.


Igor Bal is enthousiast over het initiatief van Voorne-Putten Energie om zonnepanelen op de sporthal in Maaswijk te plaatsen. Igor Bal legt uit: “Voor de regionale energiestrategie moeten we met alle regio’s nadenken hoe we energie gaan leveren de komende jaren. 40% hiervan moet worden opgewerkt met zonnepanelen op de daken. Het helpt dat voor mensen die geen geschikt dak hebben dat we plekken kunnen aanbieden waar mensen toch ook kunnen bijdragen. De zonnepanelen op het dak van de sporthal in Maaswijk is een mooi voorbeeld daarvan.”De sporthal is een mooie locatie voor zonne-energie. Het is een jong gebouw, er is volop zon, geen bomen eromheen en heeft dus een hoge potentie. Het is dus een logische zet.


Het is een mooie combinatie waarbij we als gemeente een doelstelling te behalen hebben. We hebben daarbij de inwoners, ondernemers maar dus ook een energiecoöperatie nodig om dat werk voor elkaar te krijgen. Zo kunnen we de inwoners het beste bedienen omdat de mensen van de coöperatie zelf heel goed snappen wat er nodig is en de buurman gemakkelijk kunnen aanspreken.” legt Igor Bal nog eens uit.


Meer weten over dit project? Ga dan naar de pagina Project Maaswijk.

Recente blogposts

Alles weergeven