Voorne-Putten Energie op Radio Rijnmond

Op werkdagen wordt op Radio Rijnmond van 10.00 tot 13.00 uur een programma uitgezonden waarin nieuwsitems te horen zijn vanuit onze regio. Als VPE hebben we de mogelijkheid gekregen om aan een van deze live-uitzendingen te mogen meewerken en wel op donderdag 25 maart 2021.


Locatie windpark Haringvlietdam

Tijdens het eerste uur zijn wij op locatie geweest bij het windpark Haringvlietdam. Frans Meijdam en Dick Verbeek vertellen hier over het ontstaan van VPE, wat we doen en het nut van de coöperatie voor het eiland Voorne- Putten. Ook komen de windturbines aan bod.

Frans Meijdam (l) en verslaggever Dennis Kranenburg

Locatie sporthal Maaswijk

Het tweede uur vindt plaats bij onze eerste project, wat we gaan realiseren op het dak van de Sporthal Maaswijk in Spijkenisse. Rob van der Linden en Hendry Klooster vertellen alles over het project en wie er mee mogen doen. Tevens komen er een aantal technische aspecten ter sprake.


Rob van der Linden (l)

Locatie Huis van Morgen

Het derde uur vindt plaats vanuit het Huis van Morgen. Hendry Klooster vertelt wat het Huis van Morgen inhoudt en Frans Meijdam vertelt waarom leden belangrijk zijn binnen VPE. Tot slot komt Rieneke van der Waal aan het woord over hoe je lid kan worden en dat we altijd op zoek zijn naar vrijwilligers die een actieve rol willen spelen binnen VPE.


Rieneke van der Waal

Het live programma is tot stand gekomen dankzij de samenwerking met Radio Rijnmond en in het bijzonder met redacteur Sjoerd Bootsma en verslaggever Dennis Kranenburg. Wij vonden het een eer om te vertellen over onze energiecoöperatie.

Recente blogposts

Alles weergeven