Meeprofiteren van een uniek Solar Parking project

Dit jaar start Voorne-Putten Energie een nieuw duurzaam project, waarbij er een complete Solar Parking ontwikkeld zal worden. Binnen dit project zal een zonnepanelen dak geplaatst worden boven een parkeerterrein gelegen aan de Halfweg, het industrieterrein dat grenst aan Spijkenisse Noord. Als VPE-lid kunt ook u binnenkort meeprofiteren van dit nieuwe project.

Boven het parkeerterrein zullen circa 700 zonnepanelen worden geplaatst, en het is daarmee uniek binnen Voorne-Putten. Het project zal bijdragen aan het energieneutraal maken van het bedrijventerrein Halfweg. Dit betekent dat het bedrijventerrein in de toekomst niet alleen energie verbruikt, maar deze ook zelf opwekt en opslaat.

Het parkeerterrein zelf zal ook een bijdrage leveren aan het gebied, deze kan namelijk gebruikt worden door medewerkers die op het bedrijventerrein Halfweg werken, of bezoekers van het gebied. Het parkeerterrein zal, naast de reguliere plekken, plaats bieden aan circa 36 laadpalen welke gebruikt kunnen worden voor het opladen van elektrische auto’s.

De zonnepanelen zullen op een vergelijkbare manier als de panelen op het dak van Sporthal Maaswijk aangebracht worden. Dit houdt in dat u als VPE-lid zonparticipaties kunt kopen, om zo mee te profiteren van de duurzame energie die de panelen zullen opwekken. Ook hier worden de panelen verkocht aan de hand van een postcoderoosregeling, net als bij het zonproject Maaswijk.


Het concept van een Solar Parking of zonneparkeerplaats is niet nieuw. Deze zijn al op meerdere plekken in de wereld te vinden. Een Solar Parking heeft meerdere voordelen. Zo wekken de zonnedaken niet alleen groene energie op, maar beschermen ze ook de auto’s die er geparkeerd staan tegen het weer. Deze voordelen zorgen er dan ook voor dat soortgelijke zonneparkeerplaatsen in opkomst zijn.

Recente blogposts

Alles weergeven