Even voorstellen: onze voorzitter Dick Verbeek

In deze serie stellen we je voor aan onze betrokken vrijwilligers. Vandaag is het de beurt van Dick Verbeek, de voorzitter van VPE.Het begin Op 30 augustus 2017 mocht ik als wethouder Duurzaamheid van Brielle de Energiecoöperatie Voorne-Putten ‘in oprichting’, ontvangen in het Oude Stadhuis. De officiële oprichting van de Coöperatieve Vereniging Voorne-Putten Energie werd hierbij een feit. Tijdens de bijeenkomst werd beloofd dat we elkaar (regelmatig) weer zouden zien… Bijdrage leveren aan het milieu In oktober 2018 ben ik lid geworden van de VPE en in juli 2019 zelfs voorzitter. Naast “iets te doen hebben” betekent dit voor mij bijdragen aan de klimaatdoelen en de energietransitie. Een verandering waarvan de noodzaak en urgentie vaak nog schromelijk worden onderschat. Dit terwijl de feiten overduidelijk zijn en de consequenties voor komende generaties desastreus kunnen zijn. Over mijn loopbaan De betrokkenheid hierbij sluit goed aan bij mijn loopbaan vooraf. Na opleidingen HBS-B en elektronica met luchtvaarttechniek in mijn officiersopleiding bij de KMA te Breda heb ik diverse technische functies vervuld bij onderdelen van de Koninklijke Luchtmacht (KLu) in binnen- en buitenland; meest op gebied van communicatie-, vliegtuigtechniek en militaire infrastructuur. Rond 1985 heb ik na een avondstudie de doctoraal sociologie behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daardoor kon ik een aantal jaren meewerken aan reorganisaties bij het KLu bedrijf. Het vallen van de Berlijnse Muur bracht daarbij een enorme bezuinigingsopgave met zich; het binnen 5 jaar terugbrengen van het aantal functies van 20.000 naar 15.000. Mijn tijd bij de KLu heb ik afgesloten als hoofd van een stafafdeling verantwoordelijk voor kwaliteitsbewaking en toezicht op materieel projecten bij de vliegtuigindustrie en op de luchtwaardigheid van de vliegtuigen. Op 55-jarige leeftijd kon ik de KLu verlaten, als afgesproken, bij mijn officiersbenoeming in 1970. Mijn pensioen Te jong met pensioen bleek veel mogelijkheden te bieden voor nuttige en leuke bezigheden. Thuisklussen, ANWB-reizen begeleiden, meedoen in het 1Aprilspel in Brielle en meer. In 2006 werd ik overgehaald om te helpen bij een Amsterdamse scholenkoepel om de achterstand bij de brandveiligheid van de oude scholen op te lossen. Mede dankzij mijn achtergrond van praktische boerenjongen met technisch gevoel kon ik helpen. Vier jaar raadslid en aansluitend acht jaar wethouder in Brielle maken het plaatje rond. Over mij Ik ben in 1948 geboren in Renswoude in de Gelderse vallei. Na diverse verhuizingen woon ik sinds 2002 in Brielle met mijn vrouw. Ik heb twee dochters en twee kleinkinderen, waar ik heel trots op ben. En op mijn drie voorzitterschappen, waaronder VPE. Met vriendelijke groet, Dick Verbeek

Recente blogposts

Alles weergeven