Een boom voor elke deelnemer aan zonproject Maaswijk

Waarschijnlijk is het u als VPE-lid niet ontgaan: het zonproject Maaswijk, waarbij er 210 zonnepanelen worden geplaatst op het dak van de Sporthal Maaswijk. Inmiddels zijn er al 187 van de 210 participaties verkocht aan VPE-leden, wonend in postcode gebieden rondom de sporthal. Dit betekent dat er nog maar 23 participaties over zijn, waar u als lid in kan investeren.


Voor de participanten aan het zonproject, heeft Voorne Putten Energie nu een leuke actie. VPE is namelijk gaan samenwerken met het initiatief Meer Bomen Nu, en plant in Nissewaard voor elke deelnemer een boom.Meer Bomen Nu is een initiatief van Stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda. Het doel is om deze winter minimaal één miljoen bomen te doneren, bomen dragen namelijk bij aan de vertraging van de klimaatverandering en helpen om de biodiversiteit te herstellen. De bomen worden door Meer Bomen Nu als overdadige zaailingen verzameld vanuit de natuur, en op een andere plek terug geplant, waar de zaailingen kunnen groeien tot volwaardige bomen. Binnen het initiatief is er voor iedereen een rol weggelegd, denk hierbij aan natuurbeheerders, scholen, bedrijven, overheidsinstanties en burgers als belangrijke partijen. En nu kunt ook u meedoen aan dit leuke en interessante initiatief.


Woont u rondom de Sporthal Maaswijk en wilt u bijdragen aan een gezondere, duurzamere en groenere leefomgeving? Neem deel aan het zonproject Maaswijk en wij planten een boom namens u. Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar de website van Meer Bomen Nu.


Recente blogposts

Alles weergeven